•  

       

       

       

       

       

       

       

        • Duchovné cvičenia tretiakov: Modlitba, príroda a nočné nebo
          • Duchovné cvičenia tretiakov: Modlitba, príroda a nočné nebo

            13. 5. 2024

            Naši tretiaci strávili niekoľko duchovne obohacujúcich dní od 30. apríla do 3. mája na chate na Poluvsí. Tento rok bola hlavnou témou modlitba. Čas sme trávili aj príjemnými chvíľami v prírode a pod nočnou oblohou.

            Začali sme rannou modlitbou, ktorá nastavila tón pre nasledujúce dni plné duchovnej reflexie. Prednášky nám umožnili prehĺbiť ducha modlitby, posilniť osobný vzťah s Bohom.

            Nezabudnuteľné boli večery, keď sme obdivovali nočnú oblohu plnú hviezd. Tieto momenty ticha a údivu nad krásou vesmíru boli ideálnym doplnkom k téme modlitby a duchovného hľadania. Dokonca sme sa stretli aj so stádom sŕn na lúke pri chate, čo bol pre mnohých z nich vzácny a vzrušujúci zážitok.

            Posledný večer sme strávili pri ohni a opekali špekačky a klobásky. Pridal sa k tomu i spev pod hviezdami. Spoločné chvíle prispeli k uvoľnenej atmosfére a umožnili chalanom zdieľať radosti a starosti svojho života.

            Tento ročník duchovných cvičení ponúkol študentom jedinečnú kombináciu duchovného zamyslenia, komunitného zdieľania a príležitostí na spojenie sa s prírodou. Modlitba ako hlavná téma cvičení viedla študentov k hlbšiemu porozumeniu seba samých a ich vzťahu k vyšším silám, zatiaľ čo večerné opekanie a spevy pri ohni pridali pohodu a radostné momenty, ktoré si všetci účastníci určite zapamätajú.